EL CELLER MAS BLANCH I JOVÉ GUANYA EL PREMI D’ENOTURISME DE CATALUNYA EN LA MODALITAT “ART I CULTURA”

El celler de la Pobla de Cérvoles (les Garrigues), guardonat per la Generalitat gràcies a “La Vinya dels Artistes”, un original projecte que fusiona terra, art i vi.

 

La tasca cultural de la firma enològica dirigida per Joan Jové i Sara Balasch —una de les més joves de la DO Costers del Segre— ha estat reconeguda amb el guardó “Art i Cultura”, una de les modalitats dels Premis d’Enoturisme de Catalunya atorgats per la Generalitat de Catalunya.

El guardó, lliurat pel president de la Generalitat, Artur Mas, en el decurs de la primera Nit de l’Enoturisme celebrada el 6 de juliol a Sant Sadurní d’Anoia, és un reconeixement al projecte “La Vinya dels Artistes”, una iniciativa pionera que integra plenament el vi en l’univers artístic. La proposta es vehicula com una sala d’exposicions a l’aire lliure i enmig de la vinya, que fusiona terra, art i vi, i amb actes de caire cultural oberts al públic. El celler ofereix la possibilitat de fer visites adaptades a persones amb discapacitat.

L’empresa col·labora també en altres iniciatives culturals, com les Serenates d’Estiu de la Pobla de Cérvoles, trobades que fusionen poesia, música i enologia organitzades per la Casa Rural Cal Pastor.

Mas Blanch i Jové va néixer l’any 2006 a partir de la tradició enològica heretada dels pares i avis dels propietaris, “pagesos apassionats que ens han inculcat que la terra s’ha de cuidar, estimar i respectar”. Les vinyes estan situades a les Garrigues, a la frontera oriental del Priorat, en una zona de muntanya, a més de 700 m sobre el nivell del mar. La peculiaritat del sòl de les finques, la baixa pluviometria, l’alta insolació i l’important salt tèrmic entre el dia i la nit permeten que, després d’un treball constant i minuciós a les vinyes, s’obtingui un vi de gran qualitat.

El celler és respectuós amb l’entorn i està integrat a la muntanya mitjançant un procés de recobriment de les parets amb grans pedres que es van extraure del mateix terreny, de plantació d’oliveres a la paret exterior i al voltant de l’edifici i de recobriment de la part superior amb terra i plantes, i s’ha dotat alhora el celler amb el color ocre del paisatge. L’energia s’obté parcialment del sol mitjançant plaques fotovoltàiques instal·lades al sostre del celler. Els vins produïts al celler són el Saó Abrivat, el Saó Blanc, el Saó Expressiu, el Saó Rosat, el Petit Saó i el Petit Blanc Saó.

Els Premis d’Enoturisme de Catalunya són un reconeixement a les millors iniciatives enoturístiques que s’han posat en marxa a Catalunya i pretenen ser un estímul per a les empreses perquè vetllin per la qualitat, la sostenibilitat i l’especialització del seu producte, per incentivar-les a la millora continua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes.

La Nit de l’Enoturisme a Catalunya és un acte organitzat a les caves Codorníu de Sant Sadurní d’Anoia per la Direcció General de Turisme i de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L’acte ha comptat amb la presència dels consellers d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta.

 

Més informació:

Mas Blanch i Jové

Polígon 9, parcel·la 129. Paratge Llinar (25471 - la Pobla de Cérvoles)

Tel. 973 05 00 18 / 627 55 98 30 / 627 55 98 32

Web: http://www.masblanchijove.com