LA VALL DE BOÍ ES CONVERTEIX EN DESTINACIÓ DE TURISME FAMILIAR

La Generalitat de Catalunya ha atorgat a la Vall de Boí el certificat de Destinació de Turisme Familiar (DTF) perquè ofereix uns determinats serveis i equipaments de qualitat adaptats a les necessitats de les famílies amb infants. Aquest segell d'especialització és un projecte de col·laboració público-privada, atès que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.

 

La Vall de Boí es converteix en la quarta destinació d'interior de Catalunya en aconseguir aquest segell que atorga l'Agència Catalana de Turisme (ACT), i se suma a les Valls d'Àneu, Muntanyes de Prades i Berga. Cal dir que Catalunya té actualment 19 Destinacions de Turisme Familiar i 10 més estan en procés de certificació.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va presidir a Barruera l'acte que certifica la Vall de Boí com a Destinació de Turisme Familiar (DTF). En el decurs de l'esdeveniment, l'alcalde de l'Ajuntament de la Vall de Boí, Joan Perelada, va rebre de mans del conseller el diploma que acredita el municipi com a DTF. Felip Puig i l'alcalde també van lliurar les plaques acreditatives als 34 establiments i empreses adherits al segell DTF: 18 allotjaments turístics (que representen el 20% de l'oferta total de la destinació), 11 restaurants, 2 empreses de turisme actiu i de natura, 1 oficina de turisme i 2 centres d'interpretació.

Entre els nombrosos atractius de la Vall de Boí destaca el conjunt romànic declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, format per 8 esglésies i una ermita construïdes entre els segles XI i XII. Pel que fa a l'entorn natural, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb dues de les seves entrades naturals per la Vall de Boí, ofereix durant tot l'any un seguit d'activitats de turisme actiu i de natura, amb itineraris adaptats per a tots els gustos i nivells.

El termalisme, amb el balneari de Caldes de Boí i la seva gran quantitat d'aigües minerals i medicinals, i l'estació d'esquí de Boí Taüll Resort són dos atractius més de la vall. A tot això cal afegir nombroses fires i tradicions com ara les falles, una gastronomia de muntanya basada en la carn ecològica criada a  totes les explotacions de la vall, els més de 60 km de senders i la gran quantitat d'activitats per a tota la família que s'hi poden dur a terme.

La certificació de la Vall de Boí coincideix amb la celebració de l'Any del Turisme Interior i de Muntanya que ha impulsat la Generalitat. Amb motiu d'aquest any temàtic, l'Agència Catalana de Turisme durà a terme una intensa campanya de promoció per contribuir a posicionar Catalunya com a destinació referent en turisme interior i de muntanya i ampliar el nombre de visitants tant de proximitat com de mercats internacionals, tot transformant en experiències turístiques la gran riquesa en recursos naturals i culturals existents en aquesta part del territori.

Pla de viabilitat per a l'estació de Boí Taüll Resort
La Generalitat de Catalunya, per mitjà de la societat Actius de Muntanya, SA, ultima els detalls per posar en marxa un pla de viabilitat per a l'estació d'esquí de Boí Taüll abans de l'estiu. El pla de negoci té com a objectiu "potenciar l'activitat de l'estació per restablir-ne la rendibilitat i optimitzar-ne els costos, amb la finalitat que esdevingui una font d'activitat econòmica per a la comarca", segons va explicar el conseller Felip Puig.

El conseller d'Empresa i Ocupació ho va explicar al Pont de Suert després d'assistir a la constitució i al primer consell d'administració d'Actius de Muntanya, SA, societat que pertany a Avançsa i que és propietària de l'estació. El pla de viabilitat tindrà en compte les necessitats d'inversió per al manteniment i la renovació del complex, les sinèrgies i la cooperació amb la comarca, i l'assoliment d'un nombre de visites que faci rendible l'estació.  

El pla de viabilitat inclourà un programa d'inversions per Actius de Muntanya, SA per al manteniment i la renovació dels equipaments de Boí Taüll. Aquest pla preveu un compromís d'inversió mínim de 3,2 milions d'euros en els pròxims 5 anys i es durà a terme conjuntament amb l'empresa Promocions Turístiques de la Vall, SA, que s'encarrega de la gestió del complex. 

La Generalitat estima que, aproximadament, l'impacte econòmic de l'estació a la comarca se situa en 22,5 milions d'euros, una xifra que representa el 16% del PIB de l'Alta Ribagorça. Pel que fa als llocs de treball, el centre hivernal dóna feina a 60 treballadors de manera directa i a 300 de manera indirecta, xifra que suma el 20% de la població ocupada de la comarca.

 

Més informació:

Patronat de la Vall de Boí
Tel. 973 69 40 00
www.vallboi.cat 

Boí Taüll Resort
Tel. 902 30 44 30 / 973 69 62 64
Web: www.boitaullresort.com