EL RESTAURANT MALENA RECUPERA L’ESTRELLA MICHELIN

 

Les Terres de Lleida disposen des d’ara de dos restaurants presents a la Guia Michelin 2014, després que el Malena, situat a Gimenells (el Segrià), hagi recuperat l’estrella Michelin i que Fogony, de Sort (el Pallars Sobirà), hagi mantingut aquesta distinció que ja té des de fa vuit anys.
 

El restaurant Malena ja havia aconseguit una estrella Michelin l’any 2000 quan era situat a la ciutat de Lleida, però la va perdre el 2004 quan va tancar les seves portes. No obstant això, fa uns anys l’establiment va reobrir al municipi de Gimenells i, fruit del seu treball, ara s’ha vist distingit amb una estrella i la seva incorporació a la guia gastronòmica més prestigiosa del món.

Xixo Castaño dirigeix el restaurant Malena, que és situat al complex de La Vaqueria de Gimenells. Amb més de tres dècades d’experiència en el món de la restauració, Castaño ha aconseguit situar el Malena en el lloc més alt del rànquing gastronòmic català i considera que a l’hora de concedir-li l’estrella Michelin “s’ha tingut en compte la delicada i acurada cuina que fem, l’ús de productes de qualitat i la nostra tècnica de cuinar, especialment les noves coccions al vapor de la brasa”.

Castaño apunta que amb aquesta estrella Michelin “es dóna una bona empenta al negoci, que s’agraeix, i és un reconeixement a la cuina lleidatana i al territori de Lleida”. Finalment, afegeix que el Malena rep clients de tot l’Estat i també de l’estranger, en part gràcies al centre de recerca alimentària i d’experimentació culinària de La Vaqueria, que van posar en marxa el restaurant Malena i l’IRTA. 

Els clients poden gaudir de creacions tan suggerents com ara el gaspatxo de fruites dolces al caviar d’arengada, l’esqueixada de bacallà amb ametlles tendres, tòfona i amanida d’enciamets; bacallà cuit al vapor d’alzina amb llonganissa esparracada i bolets; vieires a la flama; tupí de poma amb llonganissa amb amanida d’api i llamàntol; tonyina al vapor d’alzina, préssec, ametlles tendres i aromes de bosc; carpaccio d’escamarlans i peus de porc a la vinagreta de caragols, o préssec farcit de carn de perol al vi. 

Cal recordar que el restaurant Fogony de Sort, amb la xef Zaraida Cotonat al capdavant, manté l’estrella Michelin al cap de vuit anys d’haver-la aconseguit. La seva extensa carta es complementa amb el menú Slow Food Km 0, que inclou plats elaborats amb productes de proximitat procedents de petits productors.

La cerimònia de presentació de la Guia Michelin 2014, celebrada el 20 de novembre al Museu Guggenheim de Bilbao, va servir perquè Catalunya augmentés en cinc el nombre d’estrelles que ostentava el 2013, amb els reconeixements al Malena (Gimenells), 41º (Barcelona), Tickets (Barcelona), L’Ó (Sant Fruitós de Bages), Les Moles (Ulldecona), L’Angle (Barcelona) i Gaig (Barcelona).

Més informació:

Restaurant Malena
Tel. 973 74 85 23
Web: www.malenagastronomia.com

Restaurant Fogony
Tel. 973 62 12 25
Web: www.fogony.com